De derde dag, wat gaat het snel en wat hebben we toch fijne dagen met elkaar. Het thema zit ontzettend goed in elkaar. De verhalen, poppenkast, knutsel, de liedjes en de weettekst. Alles klopt gewoon.

Arie-op-survivalsafari heet de kinderen weer welkom vandaag. Hij heeft een zware nacht gehad, want kamperen zonder tent en wc dat valt niet mee. Maar dat mag de pret van vandaag niet drukken.

We zingen de liedjes, vooral het themalied zit er heel goed in bij de kinderen. De weettekst…..we hoeven de kinderen echt niks wijs te maken. Ze doen het heel goed. Vandaag wel een kleine verandering toegepast. Geen bordjes met tekst weghalen, maar met een leeg whiteboard beginnen en de bordjes toevoegen. Dat is een echte uitdaging voor de oudere kinderen en erg leuk om te doen.

De knutsel past ontzettend goed bij het verhaal dat we hebben gehoord. Rachel helpt de spionnen in Jericho, zodat zij later gered wordt. Ze moet een rood touw uit haar raam laten hangen. Gered met een touw! Dat gebruiken we ook voor de knutsel, samen met een karabijn haak en een ingewikkelde knoop, maken we er een prachtige sleutelhanger van. En met een kaartje erop: Jezus redt! is het een mooi compleet geheel.

Jesse werd vandaag ook gered door een touw. Want eigenwijs als hij is, liep hij toch niet op de paden in het bos, maar dwaalde hij af en viel een stuk naar beneden. Gelukkig had de juf een touw in de rugzak en konden ze hem naar boven trekken.

En dan is zomaar de derde dag al weer heel snel voorbij en gaan we ons voorbereiden op de Slotdag. In de voorbereiding is daar ook al zo veel energie in gestoken dat belooft wat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *